RE USE OF BACKLAND GARDEN SITE IN NEW FOREST 

 Hinton wood Admiral is a major artery that serves the north and south route toward the coastal area of High cliffe and further along toward Christchurch . The site itself is currently occupied by two single storey pitched roofed outbuildings, which are used by the residents 

Studio B.a.d where commissioned to undertake a detailed feasibility study to create two new dwellings in an existing back garden. The design strategy has been to create two invisible high quality semi detached flat roofed houses on a left over piece of garden land close to the heart of Hinton Admiral. 

The form, material and detailed composition of the development has evolved through extensive research into the local vernacular and with an overriding view to keep these dwellings very low in height. The scheme has placed great importance on the quality of living of potential residents and the privacy / amenity of existing neighboring residents. 

The new houses have been carefully positioned on the site to minimize disruption to adjacent buildings and development’s, with the schemes primary aspect facing South.  

Improved landscaping and planting between the proposed new houses and existing developments will also aid visual screening and improve resident’s amenity. 

Materials have been selected to reference (but not replicate) those found locally and will be hard wearing but also textured, possessing a feeling of quality. The new houses has access to a private amenity courtyard which is South facing. 

Practice : Studio: Bad

Budget: $500.000

Projects